GRATALLOPS

PARADÍS SOMIAT PELS ENÒLEGS I ELS AMANTS DELS BONS VINS

Cap a finals dels anys setanta del segle XX la DO Priorat es trobava en una greu situació de davallada i despoblació. A començaments dels anys 80 un grup de persones coneixedores del món del vi i convençudes del potencial que tenien els priorats, però sense ser massa conscients de l’efecte que provocarien, van capgirar radicalment les perspectives de la zona. En pràcticament una dècada l’extensió de les plantacions, la producció de vi i els cellers s’han multiplicat sorprenentment. Ningú, ni els més optimistes, podia imaginar aquesta emergència de la zona. La DOQ Priorat compta amb més de 80 cellers.

Els cellers s’han adaptat a les noves formes d'elaboració i a les exigències dels mercats vitivinícoles actuals. A més de ser funcionals, s’han construït o redefinit mantenint una determinada estètica que forma part del valor afegit del producte que comercialitzen. Són construccions que busquen una relació simbòlica entre la tradició i la modernitat.

El celler és un espai de treball, però alhora un espai simbòlic on es crea un producte que va molt més enllà d’una simple beguda. El celler esdevé, així, una representació física d’una determinada manera de fer i, per tant, una part important en la imatge promocional de la marca. El celler, el paisatge que l’envolta i el producte, són el resultat d'una harmonia perfecta, la mateixa que es busca en el cupatge dels bons vins.

Paissatge del vi
DOC Priorat
Audios
Ljudfil