EL LLOAR

IDEES NOVES PER UNS VINS DE SEMPRE

El ressorgiment del Priorat es fa patent amb la recuperació del conreu de les vinyes, l’increment de la superfície vitícola i la introducció de tecnologia moderna als cellers. La millora de la qualitat s’aconsegueix realitzant el seguiment de la maduració de cada varietat fins obtenir la matèria primera òptima, tenint cura en el control de les fermentacions, l’asèpsia en les manipulacions al celler i el control analític dels vins.

L’acer inoxidable és un dels materials més adients per a la indústria alimentària, no cedeix substàncies estranyes al vi i la seva superfície llisa permet una neteja fàcil, i així s’eviten contaminacions que contribueixen al desenvolupament de microorganismes.

En molts cellers, els antics cups de fermentació de ciment han passat a ser els llocs de la criança del vi en bótes.

La criança varia molt en cada celler. Pot durar des de sis mesos fins a dos anys.

Tanmateix, una de les característiques dels vins del Priorat és que demanen que envelleixi durant una període mínim d’un any a la bóta.

Després del passatge per la fusta, el vi s’embotella i es deixa un temps en rima per afinar-se abans de la seva venda al públic. Amb la criança reductora a què està sotmès el vi a l’ampolla finalitza el seu envelliment.

El poble del Lloar està situat a la zona ponent de la comarca, a la dreta del riu Montsant, que forma el límit oriental del territori prioratí. Dins el nucli del poble, al carrer de Sant Miquel, hi ha una balconada natural, anomenada Mirador del Priorat, des d'on es contempla una visió magnífica del riu al fons de la vall. Cal destacar, a 1,5 km del poble, un seguit de coves, anomenades les Coves dels Rogerals.

Paissatge del vi
DOQ Priorat
Audios
Archivo de audio