Tasques de manteniment de la xarxa de camins del Priorat

DSC_04190_1.jpg
El Consell Comarcal del Priorat, a través del programa Plans d’Ocupació del Servei d’Ocupació del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i del Fons Social Europeu, ha contractat durant 6 mesos tres persones que es trobaven en situación d’atur per al manteniment de la xarxa de camins de la comarca del Priorat.

La Xarxa de Camins de la comarca del Priorat és un projecte per la recuperació d’alguns antics camins de ferradura i altres camins i corriols històrics i tradicionals de la comarca del Priorat per a destinar-los a la pràctica del senderisme. Aquest projecte, que es va iniciar l’any 2007 a través del Pla de Foment del Turisme, es fonamenta en tres eixos:

1) la recuperació del patrimoni cultural que representen els camins tradicionals sobretot pels elements constructius de pedra seca,
2) la creació de recursos turístics comarcals capaços d’atraure nous fluxos de visitants, i
3) assegurar un bon accés al medi natural alhora que es canalitza i ordena el trànsit de persones per espais sensibles tot reduint l’impacte que pugui tenir la seva presència en l’entorn.

Les tasques que desenvoluparan els plans d’ocupació seran de manteniment dels camins que s’han recuperat durant la 1a. fase i 2a. fase del projecte de creació d’una xarxa de camins a través de la recuperació dels camins antics:

• Desbroçada de la vegetació: inclou la tala de branques i troncs que envaeixen l’espai del camí, i l’estassada i trituració de matolls, esbarzers i herbes que creixen sobre el camí.
• Despedregat: retirada dels rocs i pedres que per les seves dimensions dificultin el pas.
• Anivellat de la plataforma del camí en els trams on hagi desaparegut incloent la reconstrucció dels marges inferiors quan el seu derrumbament impedeix el pas.
• Sanejat dels esbalçaders que han caigut sobre el ferm del camí.
• Reforçar la senyalització de marques de pintura.
• La instal•lació d’algun pal de senyalització que hagi caigut.