SIURANA, candidat al "Mejor Rincón 2013 de la Guia Repsol"

Foto Siurana "El Mejor Rincón 2013"
Siurana, nucli del terme municipal de Cornudella de Montsant, és l'única població catalana que opta a ser ‘El millor racó d'Espanya 2013’ en un concurs que ha posat en marxa Repsol i que es troba en la fase clau. Després d'una selecció prèvia, Siurana és un dels 17 llocs de l'estat espanyol seleccionats en la fase classificatòria actual (una per comunitat autònoma).
El passat 11 de juny va començar l’actual fase classificatòria, que acaba el proper 8 de juliol. Fins aleshores hi ha temps per votar per Siurana. Dels 17 preseleccionats es classificaran vuit racons, que iniciaran una altra fase. Avui per avui, Siurana ocupa el lloc 13è de les votacions.
Aleshores s'iniciaran les fases de quarts de final, semifinals i final. Les votacions acabaran el 12 de setembre, quan es coneixerà el lloc triat pels usuaris.
Però prèviament, del 17 d'abril al 20 de maig, els usuaris de la web de Repsol van ser els que van presentar les propostes i junt amb la deliberació de cada comunitat autònoma, es va escollir Siurana com a representatiu de Catalunya, a part de la resta de 16 racons de l'estat. Els participants i guanyadors del concurs rebran diversos premis que concedirà Repsol.
Els altres 16 racons escollits pel públic són aquests: Torcal d'Antequera (Andalusia), Batería de Castillitos (Regió de Múrcia), Cova de Pozalagua (Euskadi), Torre del Pirata (Illes Balears), Naixement del riu Cuervo (Castella La Manxa), Salt d'aigua del Purgatorio (Madrid), Judería de Hervás (Extremadura), Santa Maria d'Eunate (Navarra), Llac de Truchillas (Castella Lleó), Acantilados de Langre (Cantàbria), Castell de Davalillo (La Rioja), La Geria (Canàries), El Castell de Guadalest (País Valencià), Ibón de Batisielles (Aragó), Montestir de Caaveiro (Galícia) i Ermita de la Regalina (Astúries).
La promoció es realitza on-line, en aquesta adreça, que és on cal votar, previ registre:
http://apps.repsol.com/ElMejorRincon/2013/