L’operador britànic Frontier Holidays camina pel Montsant amb turistes invidents

DSC_01350_6.jpg
Representants del touroperador escocès Frontier Holidays han estat aquests dies de visita pel Montsant junt amb un grup de turistes invidents escocesos que segueixen una de les seves propostes que combina 3 excursions pel Parc Natural de la Serra de Montsant i 3 excursions per les Muntanyes de Prades de la mà de l’empresa local el Brogit Guiatges.

Els grup de senderistas invidents, que estaven allotjats a l l’Hostal del Balcó del Priorat, van realitzar una excursió al Mas de Sant Blai, un altra al Clot del Cirer pujant pel Grau de la Grallera i un altra a la Cartoixa d’Escaldei passant per la Font Pregona i l’ermita de la Pieta.
Els turistes valoraven especialment els aromes que ofereix la rica flora del Montsant, el silenci i la pau que s’hi respira, el soroll del vent quan picava a la Serra Major del Montsant i el cantar de la gran quantitat d’ocells que hi ha pel parc.

El touroperador, que va visitar per primera vegada el Priorat l’any 2007 gràcies al Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, s’està plantejant oferir un producte d’enosenderisme pels camins que recentment ha recuperat el Consell Comarcal del Priorat. Segons Callum, director de Frontier Holidays “El projecte d’impuls del turisme a peu pel Priorat està molt més madur que al 2007 i la xarxa de camins ofereix la possibilitat d’estructurar productes autoguiats de 7 dies combinant la visita a cellers i molins per el mercat europeu”. En aquesta línia es va desenvolupar la reunió que van tenir els tècnics del Consell Comarcal del Priorat, l’empresa el Brogit Guiatges i el mateix operador Frontier Holidays.