L’Oficina de Turisme del Priorat atèn un 16% més de consultes durant el 2013

T2908115BX2_5.jpg
L’Oficina de Turisme del Priorat, ubicada a Falset, ha atès al llarg del 2013 més de 3.900 consultes, el que suposa un increment superior al 16% respecte al 2012. El 62% dels turistes atesos han estat de Catalunya, l’11% procedien de la resta de l’Estat i el 27% ho feien de la resta del món. El pes del turisme estranger ha augmentat en el darrer any, un fet que, segons el president del Consell Comarcal, Joan Carles Garcia, “evidencia, d’una banda, que el Priorat és una destinació cada cop més reconeguda i, de l’altra, que l’aposta del Consell i la comarca pel turisme com a motor econòmic va ser i és un encert”.

El nombre de turistes europeus atesos presencialment a l’oficina s’ha incrementat en un 16%,
amb França, Bèlgica, Regne Unit, Alemanya, Holanda, Suècia i Suïssa com a principals països emissors. Pel que fa als turistes de la resta del món, un 4% del total, eren arribats principalment dels Estats Units i el Canadà, tot i que també han visitat la comarca turistes procedents de l’Argentina, Austràlia, Mèxic, el Brasil, el Japó i Israel, per citar-ne alguns exemples.

A més, el Priorat es manté com una destinació molt interessant pel turista català, especialment el de Barcelona i la seva àrea metropolitana i el de la província de Tarragona, que sumen el 90% dels turistes catalans al Priorat.

Pel que fa a la tipologia del turista, cal destacar que gairebé la meitat visita la comarca en parella. La resta, i pràcticament a parts iguals, ho fa individualment o en petits grups familiars o d’amics.

Enoturisme i entorn natural

Les consultes realitzades a l’oficina posen de relleu que en molts casos els turistes tenen molt ben orientada la seva estada al Priorat. De fet, quatre de cada deu turistes pregunten directament per algun dels principals atractius que ofereix la comarca, com són l’enoturisme, la gastronomia, el senderisme i les activitats a la natura, o els esdeveniments festius que es reparteixen al llarg de l’any.

Amb tot, l’oficina de turisme es manté com a punt d’informació general del Priorat i com a principal porta d’entrada per a aquells que decideixen planificar la seva estada un cop arribats a la comarca.

Pel que fa a l’estada dels turistes, prop del 30% han pernoctat en algun dels allotjaments del Priorat (hotels, cases rurals, apartaments turístics...). La resta han optat per desplaçar-se des d’altres indrets, ja sigui des d’allotjaments de la província, majoritàriament de la costa en el cas de turistes de la resta de l’estat o estrangers, o des de la seva residència habitual, en el cas dels turistes catalans.

Prop d’un milió de pàgines consultades al portal web

L’oficina de turisme no ha estat l’única que ha vist augmentar el nombre de consultes en el darrer any. Aquestes també han incrementat en el portal web d’informació turística del Consell Comarcal (turismepriorat.org). Durant el 2013 va rebre més de 240.000 visites, 20.000 més que l’any 2012. D’acord amb aquestes xifres, el portal rep més de 20.000 visites mensuals.

Durant el darrer any, els usuaris, procedents d’arreu del món, van consultar prop d’un milió de pàgines del web. Les més vistes van ser les d’Allotjaments i Restaurants, les de Rutes del vi i les de Punts d’Interès, com són el municipi de Siurana o la Cartoixa d’Escaladei, per citar-ne algun exemple.