La regió francesa del Pic Saint Loup s'emmiralla amb l'enoturisme al Pirorat

280120096610_1.jpg
Les Rutes del Vi i l’Oli, que gestiona el Consell Comarcal, es converteixen en un exemple per a d’altres destins enoturístics.

El projecte turístic del Priorat desperta cada cop major interès, fins i tot internacionalment. Una bona mostra d’aquest fet és la visita que una delegació de la Región Pic Saint Loup (França) ha efectuat aquesta setmana, de motu propi, a la comarca. Després d'un intens programa que els ha mostrat quina ha estat i és l'estratègia turística del Priorat, l’alcalde de Lauret, capital de la comarca del Pic Saint Loup, ha declarat que “el viatge de formació al Priorat ha estat molt profitós per a nosaltres. Ens hem quedat sorpresos del nivell de reflexió estratègica a la que ha arribat aquest territori vitinícola en tan pocs anys”.

El Priorat és avui molt més que un referent mundial del vi de qualitat. En els darrers temps, s’ha convertit també en un model de desenvolupament turístic -especialment enoturístic- que està despertant l’interès d’altres regions, algunes de fora de l’Estat.

Com en el cas de Pic Saint Loup, el Priorat s’està convertint en un mirall per a regions on el binomi vi-turisme no és nou. De fet, el Consell Comarcal del Priorat ja va rebre polítics i empresaris que gestionen la Ruta del Vino de la Rioja Alavesa. En aquesta ocasió, com en la present, la descoberta del territori i el paisatge que l’ens prioratí proposa per mitjà de les Rutes del Vi i de l’Oli acaparen l’atenció dels dirigents i tècnics.