El Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat amplia les instal·lacions

1-1-MuseudelesMinesdeBelllmuntdelPrioratinterior401_1.jpg
El passat dissabte 23 de juliol va tenir lloc la presentació pública de les noves instal•lacions del Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat. Completats els treballs als edificis de l’antiga foneria de la mina Eugènia, es va fer una jornada de portes obertes pensada perquè els veïns del municipi poguessin conèixer de primera mà la feina feta durant els darrers anys al complex miner. Durant la jornada es va poder visitar per primera vegada la nova exposició permanent dedicada a la història de la mineria del plom a la zona de Bellmunt del Priorat.

També es va estrenar l’espai audiovisual que mostra els treballs de l’antiga foneria de plom de la mina Eugènia. En aquest espai, gràcies a un modern i complex sistema audiovisual, la foneria de la mina recupera per uns instants la seva activitat, de manera que el visitant pot descobrir el procés de fosa de la galena per tal obtenir-ne el plom.

Des del diumenge 24 de juliol l’atenció al públic es realitza al nou edifici de recepció, des del qual s’accedeix a les noves instal•lacions, obertes ja al públic general, de manera que el Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat, després de deu anys de la seva obertura, ha ampliat considerablement l’oferta d’espais visitables dins del seu recinte.