Ölanbau

  Die deutsche Seite ist noch im Aufbau. Wo noch nicht geschehen, werden die englischen Inhalte nach und nach durch deutsche ersetzt. Danke für Ihr Verständnis.

Ölanbau

Bancals d'oliveres

Arbres sagrats, fruit de divinitat

Les oliveres us parlaran d’una altra comarca, feta de marges de pedra seca, aljubs, coves; bosquets entre conreus i el Montsant. Paisatge mediterrani ple d’arbres blaus, que feren ombra als déus, tot creixent lent i amb tenacitat. I si algun fred, pesta o incendi les mata, l’arbre per la soca sempre torna a brostar.

Les velles oliveres de fermes soques, troncs amples i revinclats, són pentinades branca a branca cada tardor, cuidadosament per no fer-los mal. I les olives de mil colors van caient: arbequines, fargues i rojals. I ben premsades esdevenen dolcencs olis verges d’intens aroma afruitat.

Olis que amaniran els plats més típics: arengades amb fesols, sopes de brosses i de pa; patates de festa major; crestes i orelletes. I, sobre tot, donarà el toc especial a la reina de les menges de la comarca del Priorat, la truita a la cassola d’espinacs amb suc, que és única però mai no és igual.

Tast d'olis